May 252012
 
 May 25, 2012  Posted by at 01:10 Programming Tagged with:  2 Responses »

Το eradioParser ωριμάζει κι έχει πλέον τη δική του ιστοσελίδα, εμπλουτισμένη με όλο το περιεχόμενο που χρειάζεται, ώστε κάθε νέος χρήστης να γνωρίσει τις δυνατότητες του προγράμματος, να μπορέσει να το αξιοποιήσει σωστά και να επωφεληθεί.

Η ιστοσελίδα είναι eradioparser.freelabs.net.

May 242012
 
 May 24, 2012  Posted by at 01:27 Programming Tagged with: ,  13 Responses »

To Markdown είναι ένα  text-to-HTML tool, που επιτρέπει στο χρήστη, γρήγορα κι εύκολα, να γράψει plain-text κείμενα τα οποία στη συνέχεια (το tool) μετατρέπει σε XHTML (ή HTML). Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο και πολύ απλό  syntax για όλες τις λειτουργίες μορφοποίησης που θέλουμε να εισάγουμε.

Το βασικό του  χαρακτηριστικό είναι ότι διέπεται από τη λογική:  easy-to-read, easy-to-write. Το γεγονός αυτό, καθιστά πολύ εύκολη την ανάγνωση του τελικού κειμένου, ενώ εξίσου εύκολη είναι και η συγγραφή του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παράγει ένα τελικώς μορφοποιημένο κείμενο κατά html, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να γράφει ή εν τέλει να διαβάζει τα html tags.

Eίναι χρήσιμο για HTML documentation αλλά και σε Version Control Systems όπως το Github (τα readme.md στο κάθε repository που χρησιμοποιούν οι developers είναι markdown αρχεία), λόγω της ευελιξίας που παρέχει. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να δει γρήγορα τα .md files που έχω σε ένα δικό μου repository εδώ. Ένα χρήσιμο site με δυνατότες live preview, export markdown, export html, link with Github, link with Dropbox και πολύ ωραίο Interface είναι το dillinger.io

Το όλο πρόγραμμα είναι ένα perl script (.pl) που έχει γραφτεί από τον John Gruber. Επομένως, για να τρέξει, χρειάζεται να είναι εγκατεστημένη η Pearl. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο plugin ώστε να το κάνετε integrate σε κάποιον editor ή να χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα το script. Τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός Markdown αρχείου τρέχοντας το script είναι:

  1. Download the Markdown script.
  2. Συγγραφή του κειμένου ακολουθώντας το Markdown syntax.
  3. Από το terminal πληκτρολογούμε:
$Markdown.pl FileName> NewFileName.md  ή
$Markdown.pl FileName> NewFileName.html για .html αρχείο. 

Η επίσημη ιστοσελίδα βρίσκεται εδώ, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες που αφορούν το tool, με πολύ καλό documentation (σύντομο κι εύληπτο).

Υ.Γ: Στα σχόλια του blog, υποστηρίζεται πλέον και το Markdown syntax…

May 212012
 
 May 21, 2012  Posted by at 23:17 Perosnal 1 Response »

Τι συμβαίνει όταν η ανθρώπινη πρωτοβουλία αναλαμβάνει να διαψεύσει την πολυδιάστατη πλευρά της αεργίας με στόχο τη δημιουργική παρέμβαση;

Το ερώτημα αυτό, αφήνεται για να κριθεί και να απαντηθεί προσεχώς

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Τον τελευταίο καιρό, ασχολούμαι με Java EE (για τους μη γνώστες, μια πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού) για τη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματικών εφαρμογών. Διαβάζοτας κάποια οver-enginnered (κοινώς χοντρά) manuals, ξεκίνησα και υλοποίησα μια πολύ απλή εφαρμογή με βάση ένα σχετικό οδηγό.

Η εφαρμογή αυτή (σχετική φωτό), δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πολύ απλή σελίδα σε ένα browser, στην οποία υπήρχε μια φόρμα κι ένα κουμπί για submit.

Ήταν όμως αρκετή, για να παρέμβουν δημιουργικά τα φιλαράκια μου και να με ειδοποιήσουν να κοιτάξω τα μηνύματα που έχουν αποθηκευτεί στο server! Διαβάστε εδώ τα μηνύματα που καταχωρήθηκαν στη φόρμα από τη στιγμή λειτουργίας της εφαρμογής (διευκρινίζω ότι ο χρήστης δε μπορούσε να δει τα υπόλοιπα μηνύματα που είχαν σταλεί παρά μόνο το συνολικό  αριθμό τους)!

Τώρα πλέον, νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί το αρχικό ερώτημα

May 212012
 
 May 21, 2012  Posted by at 21:50 Perosnal 1 Response »

Χρόνια πολλά σου εύχομαι
κι ευτυχία για σένα,
που γύρω σου σκορπάς χαρά
και δάκρυ ούτε ένα!

Δε θα μπορούσα φυσικά  να παραλείψω να γράψω ένα post για τη Ντίνα, που σήμερα έχει τη γιορτή της!

Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη που μας δείχνεις και που μας κάνεις τόσο χαρούμενους!

Χρόνια Πολλά!!!

May 142012
 
 May 14, 2012  Posted by at 00:06 Programming Tagged with:  1 Response »

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά στιγμιότυπα (τουλάχιστον όταν συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο) που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα των προγραμματιστών παρουσιάζεται ακολούθως.

Δείτε (σε fullscreen και 720p) τι γίνεται όταν κάποιος επιλέξει να συγκρίνει το revision ενός Page στο wordpress με τον εαυτό του! Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο από εδώ.

Η αλήθεια είναι ότι για λίγο, με είχε το…matrix! 🙂